Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області станом на 02 лютого 2015 року

Захворюваність на ГКІ: на 5-му тижні зареєстровано 193 випадки, з показником 10,8 на 100 тисяч населення. Серед організованих захворіло 20 дітей.Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 93,8%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію - 30,1 %; м'ясну продукцію - 26,8 %; рибну – 10,5 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках – 20,9 %, на стихійних ринках – 18,3 %.

У 60,1 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області