Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 09.05 - 15.05.2015

Захворюваність на ГКІ: на 20-му тижні показник захворюваності на ГКІ на 26,4 % нижче за багаторічний максимальний рівень.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 97,8 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 31,3 %; на м'ясну продукцію – 25,3 %; на овочі та фрукти – 13,4 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 17,9%, узаконених ринках склала 20,1%.

У 61,1 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області